Aredan

Aredan ja Aredan Plus ovat silmien hyvinvointiin kehitettyjä ravintolisävalmisteita, jotka on kehitetty laajan kansainvälisen AREDS- ja sen jatkotutkimuksen ns. AREDS2 -tutkimuksen pohjalta.
Aredan Plus -valmistetta voidaan suositella silmien terveyttä edistämään kaikille asiakasryhmille, niin tupakoitsijoille, aiemmin tupakoineille kuin tupakoimattomille. Beetakaroteenia sisältävää Aredan-valmistetta ei suositella tupakoitsijoille eikä aiemmin tupakoineille.

Silmänpohjan ikärappeuma (makuladegeneraatio) on ikään liittyvä silmäsairaus. Se alkaa yleistyä 70 ikävuoden jälkeen, mutta saattaa esiintyä myös nuoremmilla. On arvioitu, että Suomessa noin joka kymmenes yli 60-vuotias sairastuu jonkinasteiseen ikärappeumaan.

Suurin osa ikärappeumasta esiintyy lievänä (kuiva ikärappeuma). Ellei tautia havaita silmälääkärin tarkastuksessa, ei potilas edes välttämättä tiedä sairaudestaan. Osalla ihmisistä lievä rappeuma etenee kuitenkin vaikeaksi ns. kosteaksi ikärappeumaksi. Tällöin sairastuneen silmän lukunäkö on uhattuna. Puolella potilaista vaikea ikärappeuma ilmaantuu molempiin silmiin.

Lievä ikärappeuma on sairaus, jonka kulkuun vaikuttaminen on vaikeaa. Suuressa pohjois-amerikkalaisessa tutkimuksessa (AREDS) ja sen jatkotutkimuksessa (AREDS2) kuitenkin osoitettiin, että ikärappeuman etenemisnopeutta voidaan osalla sairastuneista hidastaa käyttämällä suuriannoksista antioksidantti-hivenainelääkitystä.
Tutkimuksessa todettiin, että antioksidantti-hivenainelääkitys pienensi vaikean ikärappeuman riskiä. Tulos oli merkittävin niillä potilailla, joilla silmän lievä ikärappeuma oli kehittynyt keskivaikeaksi tai toiseen silmään oli jo ilmaantunut vaikea ikärappeuma. Riski vaikean rappeuman kehittymiselle pieneni 25–38 %. Ravintolisäyhdistelmän käytöstä ei todettu aiheutuvan varsinaisia haittavaikutuksia viiden vuoden seurannan aikana

Huolehdi silmiesi terveydestä. Keskustele silmälääkärisi kanssa ja ota käyttöön Aredan® tai Aredan Plus® lääkärisi suosituksen mukaisesti.